Beveiliging SCALP

Er zijn afgelopen jaren allerlei oplossingen gezocht om kunstwerken in de openbare ruimte te beveiligen tegen diefstal en vandalisme, zoals RVS constructies in het beeld, track & trace enz.,….
Geen van deze beveiligingsmethoden kunnen echter voorkomen dat er schade aan de kunstwerken ontstaat. Om dit probleem het hoofd te bieden heeft Art Salvage een beveiligingsmethode ontwikkeld die erop gericht is om preventief beschadiging te vermijden, namelijk SCALP (SCulpture Alert Protection). Sinds 2011 bouwen wij het SCALP-systeem in bij diverse gemeenten in Nederland en België. Art Salvage is onvermoeibaar de methode blijven ontwikkelen om deze nog compacter te maken zonder daarbij aan kwaliteit en betaalbaarheid in te boeten. Het resultaat van deze zoektocht, nadat we voordien ook nog SCALP II uitbrachten, is de allernieuwste SCALP X, die we dan ook trots aan u voorstellen!

 

SCALP X

Ons vernieuwde SCALP X-systeem is dus compacter, voorzien van de nieuwste technologie en werkt volgens ons bekende en gewaardeerde principe. De nieuwe versie is nog beter waterdicht gemaakt en kleiner van afmetingen. Nu gaat de batterij ook 3 tot 5 jaar mee, terwijl deze voordien een keer per jaar diende te worden vervangen.

Art Salvage kiest er al vanaf het eerste SCALP-systeem voor om het uiterlijk van het kunstwerk zelf te ontzien. Een toevoeging aan een beeld is namelijk onetisch en moet steeds gebeuren in overleg met de kunstenaar of de erfgenamen. Daarom kiezen wij ervoor om de beveiliging ofwel in de sokkel aan te brengen of in de grond aan de fundering van het kunstwerk.

Hoe werkt SCALP X?

SCALP reageert op trillingen, die aangeven dat men het beeld probeert te stelen of vernielen. Wanneer het systeem iets dergelijk detecteert, wordt een alarmsignaal van 110 DB geactiveerd en worden er sms’en en e-mailberichten verstuurd naar een gekozen netwerk van de aangesloten bedrijven (bijvoorbeeld beveiligingsbedrijven), instanties (zoals gemeenten, politie) en personen (bijvoorbeeld de bewoners in een wijk waar een beeld staat). Het is ook mogelijk om de gevoeligheid en geluidsniveau van SCALP X aan te passen naar behoefte.

Het is ook mogelijk om SCALP te huren. Door de grote aanvraag is het verstandig om dit drie maanden van te voren aan te vragen. Interessant weetje: door kunstwerken van buitenexposities te beveiligen met SCALP gaat in veel gevallen de verzekeringspremie aanzienlijk omlaag!

Over ons SCALP-systeem verscheen in Schademagazine ook een artikel, dat u hier kan lezen.

  

Beveiliging kunstwerken
Beveiliging van classic voertuigen
Beveiliging bronzen beelden in de openbare ruimte

 Rijksdienst voor het cultureel erfgoed: Handreiking Diefstal bronzen buitenbeelden
 

 

LEVERING INCL.
- Systeem met sensor en sirene
- Inbouw van het systeem
- Prepaid SIM, SMS module 1000 sms-jes
- RVS naamplaatje 'SCALP beveiliging'
-
Internetplatform