Beveiliging Kunst

Er zijn afgelopen jaren allerlei oplossingen gezocht om kunstwerken in de openbare ruimte te beveiligen tegen diefstal en vandalisme, zoals RVS constructies in het beeld, track & trace enz.,….
Geen van deze beveiligingsmethoden kunnen echter voorkomen dat er schade aan de kunstwerken ontstaat. Om dit probleem het hoofd te bieden heeft Art Salvage een beveiligingsmethode ontwikkeld die erop gericht is om preventief beschadiging te vermijden, namelijk SCALP (SCulpture Alert Protection). Sinds 2011 bouwen wij het SCALP-systeem in bij diverse gemeenten in Nederland en België. Art Salvage is onvermoeibaar de methode blijven ontwikkelen om deze nog compacter te maken zonder daarbij aan kwaliteit en betaalbaarheid in te boeten. Het resultaat van deze zoektocht, nadat we voordien ook nog SCALP I en SCALP II uitbrachten, is de allernieuwste Scalp X , die we dan ook trots aan u voorstellen!

Voor meer informatie over onze nieuwe Art Tags, die speciaal ontwikkeld werden om schilderijen en werken van klein formaat te beveiligen, kan u hier meer lezen.

Over ons SCALP-systeem verscheen in Schademagazine ook een artikel, dat u hier kan lezen.