SCALP X

SCALP X

Ons vernieuwde SCALP X-systeem is compacter, voorzien van de nieuwste technologie en werkt volgens ons bekende en gewaardeerde principe. De nieuwe versie is nog beter waterdicht gemaakt en kleiner van afmetingen. De duur van de batterij kan oplopen tot 3 jaar maar indien het alarm regelmatig afgaat dan heeft dan zal de batterij eerder vervangen moeten worden.

Art Salvage kiest er al vanaf het eerste SCALP-systeem voor om het uiterlijk van het kunstwerk zelf te ontzien. Een toevoeging aan een beeld is namelijk onetisch en moet steeds gebeuren in overleg met de kunstenaar of de erfgenamen. Daarom kiezen wij ervoor om de beveiliging ofwel in de sokkel aan te brengen of in de grond aan de fundering van het kunstwerk.

Hoe werkt SCALP X?

SCALP reageert op trillingen, die aangeven dat men het beeld probeert te stelen of vernielen. Wanneer het systeem iets dergelijk detecteert, wordt een alarmsignaal van 110 DB geactiveerd en worden er sms’en en e-mailberichten verstuurd naar een gekozen netwerk van de aangesloten bedrijven (bijvoorbeeld beveiligingsbedrijven), instanties (zoals gemeenten, politie) en personen (bijvoorbeeld de bewoners in een wijk waar een beeld staat). Het is ook mogelijk om de gevoeligheid en geluidsniveau van SCALP X aan te passen naar behoefte.

Het is ook mogelijk om SCALP te huren. Door de grote aanvraag is het verstandig om dit drie maanden van te voren aan te vragen. Interessant weetje: door kunstwerken van buitenexposities te beveiligen met SCALP gaat in veel gevallen de verzekeringspremie aanzienlijk omlaag!

LEVERING INCL.
– Systeem met sensor en sirene
– Inbouw van het systeem
– Prepaid SIM, SMS module 1000 sms-jes
– RVS naamplaatje ‘SCALP beveiliging’
– 
Internetplatform