Buitenkunstwerken

Kunstwerken buiten bewaren betekent een voortdurend gevecht tegen de natuur, vandalisme en vervuiling.

Art Salvage biedt u een jaarlijks onderhoudsplan voor uw kunstwerken in de buiten ruimte aan. Bij de aansluiting krijgt u dan allereerst een inventarisatie van al uw objecten aangeboden. Op basis van de inventarisatie stellen we meerjarige beheerplannen op die we vervolgens ook kunnen uitvoeren. Dat betekent dat wij voor u (periodiek) onderhoud en restauraties van al uw kunstwerken in de openbare ruimte verzorgen.

Materiaal als metaal, steen, keramiek en kunststof worden vaak voor buitenbeelden gebruikt. Maar ook deze materialen hebben een constante  controle nodig. De beschermlaag, in was of hars, moet minstens één keer per jaar vervangen worden. De biologische verontreiniging moet verwijderd worden, sporen van vandalisme en graffiti verwijderd, mechanische defecten hersteld, bomen met overhangende takken gesnoeid. Zo voorkomt u ernstige schades door externe factoren aan uw kunst.

Art Salvage en zijn team voeren al jaren opdrachten uit voor o.a. gemeentes voor het onderhoud van openluchtprojecten. We onderhouden zowel publieke als private beelden, muurschilderingen en andere kunstwerken.