Beeldenatelier

 

Advies

Art Salvage heeft ervaring met beheer en onderhoud van sculpturen in collecties en in de openbare ruimte, van moderne kunstwerken tot klassieke stenen sculpturen. Op het gebied van restauratie is er daardoor een ruime kennis aanwezig.

Het maken van reconstructies en het restaureren en conserveren van verschillende steensoorten (en dit van zowel monochrome als polychrome kunstwerken) behoren ook tot ons aanbod.

Daarbij richt de behandeling zich op het behoud van het kunstwerk en de integriteit ervan.  Ook hier geeft Art Salvage bergingsadvies en behoren het maken van schade-inventarisaties tot de mogelijkheden.

 

Conservering

Om het behoud van sculpturen te garanderen, moeten deze natuurlijk goed onderhouden worden. Een belangrijke stap hiervan is het regelmatig reinigen van de beelden. Dit kan veilig en duurzaam gebeuren met behulp van bijvoorbeeld een lasertechniek of van een stoomapparaat – afhankelijk van het type materiaal waaruit de sculptuur bestaat.

 

Restauratie

Een kunstwerk visueel analyseren is de eerste en belangrijkste stap in de voorbereidingen tot de restauratie van het object. Zo krijgen we duidelijkheid over de conditie van de sculptuur en kunnen we de optimale behandeling ervan bepalen. Na deze diagnose geeft Art Salvage u een vrijblijvend advies in verband met het restauratieplan, waarna we deze ook kunnen uitvoeren voor u.

Art Salvage kan ook replica’s maken van gietmaterialen. Met behulp van mallen kunnen wij ontbrekende delen van sculpturen aanvullen.

Voor al uw vragen over de restauratie van beelden, kan u steeds contact met ons opnemen, om samen de mogelijkheden te bekijken.