Beveiliging van kunst

Alarmsysteem Art Tag

Art Salvage biedt u ook beveiliging van uw kunstwerken (al dan niet in de openbare ruimte) aan. Tegenwoordig hebben wij ook de Art Tags, die in het bijzonder voor schilderijen en andere 2D-werken geschikt zijn. Deze kleine tag is nagenoeg onzichtbaar en kan zonder schade aangebracht worden. Het geeft een alarmsignaal bij diefstal en stuurt een melding door naar betrokken personen. De locatie van het object kan ook opgespoord worden en kan bepaald worden tot 30 m nauwkeurig. Bij interesse in dit systeem, kunt u contact opnemen.

Art Salvage heeft in samenwerking met Regent Mobile Security een nieuw systeem ontwikkeld om kunstwerken te beveiligen, ook voor werken op kleiner formaat. Deze nieuwe Art Tags zullen door hun bescheiden afmetingen (L 74 mm x H. 21 mm x D. 28 mm) zo goed als onzichtbaar zijn en brengen geen schade toe aan het voorwerp. De tag kan bijvoorbeeld aan de achterkant van de lijst aangebracht worden.

Beschrijving

In de tracker zit een trillingssensor die beweging detecteert in geval van diefstal en verstuurt vervolgens een melding. Hierdoor zal ter plaatse een alarm afgaan en worden er sms’en en/of mails gestuurd naar de gewenste contactpersonen.
De Art Tag zal ook haar locaties, tot op 30 meter nauwkeurig, op gekozen intervals doorsturen.Als klant beschikt u over software die u in staat stelt om van volgende features gebruik te maken:

  • Locaties van de Art Tag
  • Geo Fencing (+ alarmmeldingen via sms of email)
  • Instellen bewegingsalarm (+ in- en uitschakeling)
  • Instellen waarschuwingsadressen
  • Connectie status met het basisstation weergeven
  • Connectiestatus met het LORA-netwerk weergeven
Maak kennis met onze experts