Beveiliging van Kunstwerken

Met regelmaat ontvangt Art Salvage meldingen van kunstwerken die aangetast zijn wegens vandalisme of diefstal. Kunstwerken kunnen gevoelig zijn voor diefstal en vandalisme. Er kan hierbij een onderscheid worden gemaakt tussen kunst in de openbare ruimte en kunst binnen collecties. Buiten zullen kunstwerken sneller beklad wordt met graffiti of ten prooi vallen aan baldadige omwonenden. Binnen hangen dan weer vaker werken die veel opleveren (illegale kunstwerken), waardoor ze aantrekkelijk zijn voor dieven. Art Salvage is sinds 2011 bezig met het ontwikkelen van beveiligingssystemen voor beide soorten objecten. 

ART Tag
Art Salvage heeft de afgelopen jaren een beveiligingsmethode ontwikkeld die erop gericht is om preventief beschadiging te vermijden en is geschikt voor kunstwerken van groot tot klein formaat. Door de bescheiden afmetingen van de Art Tag kan deze bijv. aan de achterkant van een schilderijlijst worden aangebracht.

Bij grof geweld, een te hoge hoeveelheid aan trillingen of verplaatsing, wordt een alarmsignaal geactiveerd en worden er SMS of e-mailberichten verstuurd naar de eigenaar van het betreffende kunstwerk. 
 

Een greep uit ons werk