Over Art Salvage

Art Salvage is een toonaangevend bedrijf met als ruime opdracht het in stand houden van kunst en erfgoed. Wij helpen onder meer musea, instellingen en personen die instaan voor het behoud van erfgoed om hun taken op verschillende manieren te verlichten. Iedere instelling heeft andere wensen en eisen op gebied van collectiezorg, waardoor wij ook steeds een persoonlijke formule op maat uitwerken.

Dit houdt in dat wij u kunnen helpen om zo veel mogelijk risico’s die eigen zijn aan uw verzameling te voorkomen, beperken, detecteren en op gevaren te kunnen reageren en remediëren. Ons team staat steeds klaar om u met raad en daad bij te staan. Dankzij de achtergrond van ons team met diverse specialisaties in conservatie en restauratie, bent u bij ons in deskundige handen. Wij gaan graag met u in overleg om het verloop van uw project optimaal te laten verlopen en een traject op maat uit te stippelen.

Wat doen wij?

Art Salvage biedt gespecialiseerde eerste lijn zorg aan voor archieven of collecties.
Wat kan u onder onze collectiezorg zoal verstaan? Wij geven advies in de vorm van een collectiebeheerplan, collectiehulpverleningsplan (CHV plan), metingen of een (risico-) inventarisatie om uw collectie in optimale conditie te houden. Uniek is dat behalve adviseren wij u ook kunnen helpen door het uitvoeren of ondersteunen van een collectiebeheerplan zoals inventarisatie, registratie en bewaring in uw depot of instelling en niet onbelangrijk het trainen van uw medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in onderzoek van IPM, klimaatcontrole, schimmeltesten of luchtmetingen.

In de openbare ruimte inventariseert, beveiligt en onderhoudt Art Salvage diverse soorten kunstwerken en begeleiden wij bij plaatsing van kunstwerken en beeldententoonstellingen.

Gaat u verbouwen of ontvangt u een schenking en heeft u behoefte aan collectieregistratie, art handling of reinigen en herverpakken dan staat Art Salvage klaar met haar ervaring en expertise!

Bovendien bieden we ook beveiliging aan voor kunstwerken via een eigenhandig ontwikkeld systeem, SCALP (voor sculpturen in de openbare ruimte) en Art Tags (voor schilderijen, 2d werken, 3d werken en zeer geschikt voor beeldentuinen) dat een preventieve werking tegen diefstal en vandalisme garandeert.

Ons bedrijf staat synoniem met meedenken, adviseren, opleiden, voorkomen, en verhelpen. Een integrale collectiemanagement is dan ook ons visitekaartje.

U kan ook beroep doen op onze conserverings- en restauratiediensten, dewelke mogelijk gemaakt worden door onze ervaren restauratoren met uiteenlopende specialiteiten. Art Salvage kan bijvoorbeeld een behoudsplan opstellen, restauratie-advies geven en deze uitvoeren of een risico-analyse opmaken.

Op deze website vindt u in de verschillende categorieën uitgebreide informatie over onze omvangrijke diensten. Door het brede aanbod van Art Salvage, kunnen wij steeds het juiste pakket voor elk budget aanbieden. Toch niet helemaal gevonden wat u zocht? Aarzel niet om ons te contacteren met uw vraag! Wij helpen u graag verder om uw project te verwezenlijken.

 

NOODNUMMER

Tijdens kantooruren (8u30 – 17u): +3 (0) 6 414 494 09

Na kantooruren: 0900 4321 4321

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required