Over Art Salvage

Art Salvage is een toonaangevend bedrijf met als ruime opdracht het in stand houden van kunst en erfgoed. We helpen onder meer musea, instellingen en personen die instaan voor het behoud van erfgoed, om hun taken op verschillende manieren te verlichten. Wij bieden een integraal collectiemanagement. Dit houdt in dat wij u kunnen helpen om zo veel mogelijk risico’s die eigen zijn aan uw verzameling te voorkomen, beperken, detecteren en op gevaren te kunnen reageren en remediëren. We gaan in op uw wensen omtrent collectieregistratie, art handeling en beveiligen of verplaatsen van kunst in de openbare ruimte. Omdat iedere erfgoedinstelling andere verwachtingen en eisen heeft op het gebied van collectiezorg, werken wij steeds een persoonlijke formule op maat uit.

Ons bedrijf staat garant voor meedenken, adviseren, opleiden, voorkomen en verhelpen. Dankzij de achtergrond van onze medewerkers in diverse disciplines binnen de conservatie en restauratie, bent u bij ons in deskundige handen.

Wat doen wij?

Art Salvage biedt een gespecialiseerde eerste lijn zorg aan voor archieven of collecties. Wij geven advies in de vorm van een collectiebeheerplan, collectiehulpverleningsplan (CHV-plan), metingen of een (risico-)inventarisatie om uw collectie in optimale conditie te houden. Naast adviseren, kunnen we u ook helpen met het uitvoeren of ondersteunen van een collectiebeheerplan. Zo kan u ons inzetten voor de inventarisatie, registratie, het uitvoeren van preventieve maatregelen in uw depot/instelling of het trainen van uw medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in IPM-analyses (Integrated Pest Management), klimaatcontrole, schimmeltesten en luchtmetingen.

In de openbare ruimte inventariseert, beveiligt en onderhoudt Art Salvage diverse soorten kunstwerken. We begeleiden bij de plaatsing van kunstwerken en beeldententoonstellingen. Daarnaast bieden we kunstwerkbeveiliging aan via een eigenhandig ontwikkeld systeem: SCALP (geschikt voor sculpturen in de openbare ruimte) en Art Tags (geschikt voor schilderijen, 2D- of 3D werken en ideaal voor beeldentuinen). Deze systemen garanderen een preventieve werking tegen diefstal en vandalisme.

Gaat u verbouwen of ontvangt u een schenking en heeft u behoefte aan collectieregistratie, art handeling, herverpakking of reiniging van uw objecten? Ook voor private collectiedienstverlening bent u bij ons aan het juiste adres.

Ten slotte kan u beroep doen op onze conserverings- en restauratiediensten, dewelke mogelijk gemaakt worden door onze ervaren restauratoren met uiteenlopende specialiteiten. We stellen behoudsplannen en risico-analyses op, schrijven conditierapporten, geven restauratie-advies en voeren de vooropgestelde restauraties uit.

Op deze website vindt u in de verschillende categorieën uitgebreide informatie over onze diensten. Door het brede aanbod van Art Salvage, kunnen wij steeds het juiste pakket voor elk budget aanbieden.
Toch niet helemaal gevonden wat u zocht? Aarzel niet om ons te contacteren met uw vraag! Wij helpen u graag verder om uw project te verwezenlijken.

 

NOODNUMMER

Tijdens kantooruren (8.30 – 17.00 u): +31 6 41 44 94 09
Na kantooruren: 0900 – 4321 4321